Covid 19

Helaas moet ik mijn praktijk sluiten in ieder geval tot 11 mei. Maar dat betekent niet dat ik niet aan het werk ben. Naast dat ik geniet van de “verplichte vakantie”, besteed ik ook veel tijd aan studie en het voorschrijven van kruidenformules voor mijn patienten. Wanneer jij het gevoel hebt dat je imuunsysteem nu wel een boost kan gebruiken of je benauwd bent, koorts hebt of al weken rondloopt met een snotneus, dan kunnen Chinese kruiden hier een waardevolle stimulans zijn voor je immuunsysteem. Ze werken versterkend op longen en darmen, spijsvertering en nieren. Ze kunnen een pathogeen (ziekte verwekker) elimineren, de chinesen noemen dit Kou-Damp of Hitte-Damp of Hitte-Damp met toxines (dit is actieve Corona).

Het immuunsysteem kan verder ondersteunt en versterkt worden door: gezond en gevarieerd te eten; geen geraffineerde suikers!, voldoende te slapen, handen regelmatig te wassen,  voldoende lichaamsbeweging, matig te zijn met alcohol en niet te roken en stress te verwerken.

Stress is ook angst voor het Corona virus. Vooral mensen die de afgelopen jaren al behoorlijk wat stress (soms levensbedreigende-) stress, angst en spanning hebben ervaren, kunnen nu benauwd worden. Bv. mensen die een levensbedreigende ziekte/diagnose hebben gehad als kanker. Of mensen die een stressvolle periode op hun werk of met hun relatie hebben doorgemaakt. De Chinese visie is hier dat de Nieren de Longen niet meer ondersteunen: klachten kunnen zijn naast benauwdheid/hoesten en verkoudheid  bv. pijn in de onderrug, knie of voetzolen , gewrichtsklachten, veel of juist weinig plassen, angstgevoelens, nerveusiteit en/of veel dromen.

Chinese kruiden worden op maat gemaakt. Via telefonisch contact/email of skype kunnen we een gesprek hebben. Hierna maak ik een formule op maat. Op jouw conditie afgestemd. Ik bestel de kruiden bij een volledig gecertificeerde apotheek. De kruiden worden in poedervorm geleverd (gevriesdroogd) per post. Je krijgt een factuur van de kruidenleverancier ( tussen de 40-60 euro voor ongeveer 3 weken, prijs afhankelijk vd formule(s)) en via de mail een factuur voor een kruidenconsult van mij van 25 euro. Bij de kruiden krijgt je een maatlepel en indien niet anders voorgeschreven neem je 3 x daags 2 maatlepels met lauw water. Glas naspoelen en nogmaals opdrinken.

Wanneer je vegetarier bent laat het me weten dan zorg ik ervoor dat de Chinese Kruiden formule die ik je voorschrijf alleen plantaardige bestanddelen bevatten. Je kunt er sowieso vanuit gaan dat er  geen bedreigde diersoorten in zitten want dit mag al lang niet meer geimporteerd worden!

Laten we goed voor elkaar zorgen! Ik hoop mijn bijdrage op deze manier te kunnen leveren…