• Praktijk voor acupunctuur

  Barbara Dudman

 • Praktijk voor acupunctuur

  Japanse acupunctuur

  Japanse acupunctuurbehandeling is de nauwe relatie tussen diagnostiek en behandeling.

 • Barbara Dudman

  Chinese acupunctuur

  Traditionele Chinese Geneeskunde is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief kan werken.

Barbara Dudman

Praktijk voor acupunctuur

 

  Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is door de Wereldgezondheids-organisatie WHO officieel erkend. Traditionele Chinese Geneeskunde is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief kan werken. De Traditionele Chinese Geneeskunst steunt op het inzicht dat kwalen voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Om die verstoringen te herstellen, plaatst de acupuncturist, na de diagnose, dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam. Daarnaast kan de acupuncturist beschikken over aanvullende technieken en kunt u kruidentherapie of dieetsuggesties krijgen. De acupuncturist kan het lichaam vaak zo goed reguleren, dat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig. Acupunctuur kan ook dienen als symptoom- of pijnbestrijdende therapie. Bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval acuut onherstelbaar verstoord zijn. Of wanneer er sprake is van chronische pijn zoals bijvoorbeeld neuropathie of hoofdpijn. Na onderzoeken in samenwerking met ziekenhuizen is er erkend dat acupunctuur een zeer positieve bijdrage kan leveren bij de fertiliteit van de man of vrouw. Acupunctuur in combinatie met IVF of ICSI komt veel voor.

  Japanse acupunctuur

In de 6e eeuw werd de Chinese Geneeskunde, samen met het boeddhisme, geïntroduceerd in Japan. Toen deze landen later het contact verbraken begon de ontwikkeling van de Japanse acupunctuur. In China kwam de acupunctuur in de twintigste eeuw onder het communistische regime sterk onder druk te staan. Tijdens de Culturele Revolutie kwam er een vereenvoudigde vorm tot stand en werd er een versnelde opleiding in het leven geroepen. Dit kennen we nu in het westen als de klassieke Chinese acupunctuur. Japanse acupunctuur onderscheidt zich van de Chinese acupunctuur doordat deze enerzijds meer geworteld is in de oude tradities en anderzijds zich verder heeft ontwikkeld en verfijnd. Japanse acupunctuur kenmerkt zich door zachte technieken waardoor het ook goed op kinderen en mensen met naald angst toepasbaar is. De naalden worden oppervlakkig ingebracht, 2 à 4 mm. De naalden worden niet gestimuleerd, met als gevolg dat de behandeling als prettig wordt ervaren. Het onderzoek is in de Japanse acupunctuur anders dan bij de Chinese acupunctuur. Naast de pols-en tongdiagnose, wordt er grote waarde gehecht aan de diagnostische informatie van de Hara (buik). Na het zetten van de naaldjes wordt meteen opnieuw de pols en hara gevoeld om te kijken of er het gewenste effect is. Pijnlijke zones op de Hara (buik) moeten verminderen en verdwijnen en de pols moet meer in balans aanvoelen. Dit kunt u zelf ervaren!

Demo behandeling:

Video praktijk


De praktijk